Polttopuut/klapit Kuopion seudulle

Toimitamme klapeja esimerkiksi Vesannon, Tervon, Rautalammin, Suonenjoen ja Kuopion suunnalle. Teemme klapeja myös asiakkaan luona asiakkaan puista - lue lisää alla!

Klapit kotiin toimitettuna tai itse haettuna - katso mitat ja hinnat alta

Polttopuiden tuotanto on Laajan tilan tukijalka. Myymme ulkona kuivattua koivuklapia. Suuri osa klapeiksi päätyvistä koivuista on omalta tilalta. Lopun raaka-aineen ostamme lähiseudulta.

Klapeja omista puista omassa pihassa?

Traktoriin kytketyllä klapikoneellamme käymme tekemässä polttopuita myös asiakkaan luona asiakkaan omista rangoista. Tehokkailla ja turvallisilla ammattivälineillä yhden henkilön iskuryhmämme voi hyvissä olosuhteissa yhden työpäivän aikana tehdä yli kymmenen irtokuutiota klapeja, joiden mitat ovat 25-65 cm.  

Kuoritut klapit palavat puhtaammin

Erikoisuutemme ovat kuoritut koivuklapit. Myymme suurimman osan klapeistamme kuorittuina, sillä koivuklapi ilman ympärillä olevaa tuohta kuivaa nopeammin, palaa puhtaammin ja roskaa vähemmän. 

Kuorimme koivurangat ennen niiden sahaamista ja pilkkomista samanlaisella kuorimakoneella, joilla kuorittiin metsäteollisuuden käyttämiä pöllejä vielä 1980-luvun lopussa. Asiakkaalle kuoritut klapit näkyvät puhtaampana polttona. Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n tekemän kokeen mukaan kuorettoman koivun pienhiukkaspäästöt ovat sytytysvaiheessa 1/8 ja häkäpäästöt puolet kuorelliseen koivuun verrattuna. Erot syntyvät nimenomaan sytytysvaiheessa.

Mitat ja hinnat

Varastossamme olevat klapit ovat pituudeltaan 33 cm tai 50 cm. Voit noutaa tilauksesi Laajan tilalta (Laajantie 14, Tervo) tai kuljetamme ne asiakkaan luo pakettiautolla ja isommissa erissä rekalla/traktorilla. Klapit voi ostaa irtokuutioina tai siisteinä, nokkakärryllä liikuteltavina 1/3-pinokuution "viipaleina". 

Oletko kiinnostunut polttopuista rankoina ja haluat tehdä klapit itse? Rankojen tarjonta vaihtelee - jos rankoja on tarjolla, teemme niistäkin tarjouksen.    

Koivuklapi Pituus, senttiä Hinta, sis. alv
Irto 33 75 €
Irto 50 75 €
Pinottuna 1/3 kuution viipaleeseen 33 42 €
Pinottuna 1/3 kuution viipaleeseen 50  42 €

 

Kysy polttopuista lomakkeella tai soita Teemu: 050-588 6351

Ota yhteyttä

Tutustu myös muihin palveluihimme:

Tilavierailut ja tyhy-päivät

Tutustu!

Mustikoita, vadelmia ja herukoita elokuussa

Tutustu!

Savusauna järven rannalla

Tutustu!